top of page

Eerste Teach the Teacher cursus in Cuba 🇨🇺 Viva Veiligheid!

Note: We zitten momenteel in Cuba. Cuba ligt al sinds de jaren 60 onder embargo en dat is de laatste jaren versterkt door de openlijke steun die het land aan Venezuela heeft gegeven. Als gevolg daarvan is er niet alleen een tekort aan alles (benzine, voedsel, onderdelen, etc.) maar is ook een (behoorlijk) deel van het internet niet toegankelijk. We hebben daarom nagenoeg geen updates kunnen posten. Gelukkig hebben we met behulp van een ‘handige jongen’ nu een weg gevonden om dat toch te kunnen omzeilen. Vandaar -eindelijk- wat updates van The Swim Foundation!

Havanna, Cuba, 5 juni 2022

We made it! Niet alleen wat betreft de 20 urige oversteek vanuit Key West, maar ook qua inklaren en visa. De laatste twee waren namelijk nogal onduidelijk en we hebben een behoorlijk risico genomen door zonder toeristen visum binnen te varen (die kun je makkelijk online aanvragen, maar alleen in je eigen land), maar ook door met een ongeregistreerde boot binnen te varen: de boot is wel compleet officieel uitgeklaard met een enorme berg papierwerk, maar vaart op dit moment zonder vlag.


Het ontvangst comité was indrukwekkend! Een beambte voor de paspoorten, eentje voor het papierwerk van de boot. Een ander die checkte of we geen wapens aan boord hadden (vuurpijlen mag wel, maar de box waarin ze zitten is met tape afgesloten zodat we er niet bij kunnen). Een beambte om te checken of we geen groente en fruit mee hadden genomen. Weer een ander die hetzelfde deed, maar dan op vlees checkte. En een dokter (in operatie outfit) die een PCR test afnam. Alles OK gelukkig en nu zijn we dus in Cuba.


Onze eerste Teach the Local Swimteacher cursus zit er inmiddels op: in Vinales hebben we 6 mensen kunnen opleiden in de basisprincipes van het zwemles aan kinderen geven. Alle zes waren ze gemotiveerd, omdat ca. 2 jaar geleden in Vinales een kindje was verdronken die ze allemaal kenden. Een herinnering die nog levend was en die ervoor zorgde dat ze alle zes super gemotiveerd aan de cursus begonnen.De cursus bestaat uit 4 onderdelen: een theorie gedeelte waarbij we 1. Zwemtechnieken 2. Survival zwemmen en 3. EHBO bespreken en een praktijk gedeelte waarbij we 4. Les technieken aan kinderen in het zwembad oefenen.


Vol trots presenteren we onze eerste The Swim Foundation Local Teachers in Cuba:


Ariel, Felix, Luis


Roberlandy, Yasmany, Eulicer


2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page