top of page
WhatsApp Image 2020-09-24 at 15.29_edited.jpg

OVER ONS

We hebben een hele duidelijke en belangrijke missie. Wij zijn van mening dat elk kind het recht moet hebben om de basisvaardigheden te leren die nodig zijn voor zwemmen en waterveiligheid. Om zoveel mogelijk onnodige verdrinkingen te voorkomen. Daarom streven we ernaar om zoveel mogelijk zwemdocenten op te leiden. Joan van den Hengel en Rutger van de Pol hebben daarom hun krachten gebundeld en The Swim Foundation opgericht.  

THE SWIM FOUNDATION
OPRICHTERS
.

Joan van den Hengel

Joan is al meer dan 20 jaar eigenaresse van één van de grootste zwemscholen van Nederland. In de loop der jaren heeft ze duizenden kinderen en tientallen zwemleraren opgeleid: een echte expert op zwemopleiding gebied. 

Haar gedreven energie en 'getting things done' mentaliteit, gecombineerd met haar sterke drang om van deze wereld een betere plek te maken hebben geleid tot de oprichting van The Swim Foundation.

Als voorzitter van de Swim Foundation is Joan vastberaden om het aantal verdrinkingen te minimaliseren: op de meest effectieve manier door zoveel mogelijk zwemleraren op te leiden.

  • LinkedIn

Rutger van de Pol

Rutger woonde meer dan 20 jaar in lage-inkomenslanden en leerde over het gevaar van verdrinking en het gebrek aan zwem-basisvaardigheden in lokale gemeenschappen. Als voormalig eigenaar van een duikschool en gekwalificeerde duikinstructeur begrijpt hij de onmiddellijke dreiging van water en het belang van systematisch lesgeven. 
Na een internationale reclamecarrière waarin hij een bureau van 120 medewerkers leidde en werkte voor merken als Danone, Nestle, Unilever en Lucky Strike, is hij nu enthousiast en gepassioneerd om iets goeds terug te doen voor de wereld en het enorme wereldwijde probleem van verdrinkingen aan te pakken. 

  • LinkedIn
bottom of page