top of page

Ladies and Gentlemen: presenting Daniël Catánia - our ambassador in Cuba 🇨🇺

Note: We zitten momenteel in Cuba. Cuba ligt al sinds de jaren 60 onder embargo en dat is de laatste jaren versterkt door de openlijke steun die het land aan Venezuela heeft gegeven. Als gevolg daarvan is er niet alleen een tekort aan alles (benzine, voedsel, onderdelen, etc.) maar is ook een (behoorlijk) deel van het internet niet toegankelijk. We hebben daarom nagenoeg geen updates kunnen posten. Gelukkig hebben we met behulp van een ‘handige jongen’ nu een weg gevonden om dat toch te kunnen omzeilen. Vandaar -eindelijk- wat updates van The Swim Foundation!

Havanna, 29 Juni 2022


The Swim Foundation geeft wereldwijd intensieve Teach-The-Swimteacher-cursussen voor de lokale gemeenschap. Met deze kennis kunnen de door ons opgeleide leraren kinderen basiszwemvaardigheden leren waar ze voor de rest van hun leven iets aan hebben! Daarmee voorkomen we duizenden verdrinkingen.

Inieder land proberen we continuïteit te waarborgen. Dat doen we door de opgeleide cursisten aan te moedigen om zoveel mogelijk cursussen te geven. Maar we proberen in ieder land ook een ambassadeur aan te stellen die in contact staat met onze opgeleide instructeurs en klaar staat om vragen te beantwoorden of mee te helpen met het opzetten van zwemcursussen voor lokale kinderen.


We gaan hierbij zeer selectief te werk. Een The Swim Foundation ambassadeur wordt je niet zomaar. Je moet niet alleen je sporen hebben verdiend in het water, je moet ook 120% achter onze doelstelling staan en bereid zijn tijd te stoppen in het volbrengen van onze missie.


Vol trots presenteren we onze amabassadeur in Cuba: Daniël Catá. Geen onbekende in Cuba: houder van twee nationale zwemrecords (vlinderslag en vrije slag), 7 jaar lid van het Cubaanse zwemteam en super gemotiveerd! Daniël beschikt over een enorm ‘zwem’ netwerk wat The Swim Foundation natuurlijk heel goed van pas kan komen.


Daniël: Bienvenido a la Swim Foundation familia!


8 views0 comments

Comments


bottom of page